Asociatie stiintifica prestigioasa , Comitetul Roman al Distributiei a adus si continua sa aduca in contextul, prevazut de Statut, al demersurilor necesare aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, o contributie notabila la dinamizarea procesului de restructurare si modernizare a distributiei, la dezvoltarea cooperarii economice si a schimburilor internationale, fapt remarcat inclusiv de presa de specialitate din tara si strainatate.

Categories: 09 Nov 2002

Asociatie stiintifica prestigioasa , Comitetul Roman al Distributiei a adus si continua sa aduca in contextul, prevazut de Statut, al demersurilor necesare aderarii Romaniei la  Uniunea Europeana, o contributie notabila la dinamizarea procesului de restructurare si modernizare a distributiei, la dezvoltarea cooperarii economice si a schimburilor internationale, fapt remarcat inclusiv de presa de specialitate din tara si strainatate.

Astfel, colectia 1996-2006 a revistei “Distribution d’Aujourd’hui” care apare la Bruxelles, ca si « La Gazettte Diplomatique », Bruxelles  (2002 – 2006) stau marturie pentru activitatea desfasurata de Comitetul Roman al Distributiei si de contributia sa insemnata la eforturile pertinente ale Romaniei de a se integra competitiv in Uniunea Europeana.

Actiunile C.R.D. s-au  inscris intr-un demers comun pentru normalizarea mediului concurential, pentru prevenirea ineficientei si ridicarea nivelului general de performanta, pentru parteneriat si competitie loiala in procesul de distributie, pentru sporirea bunastarii prin oferirea posibilitatii optiunilor. Se cuvine a aminti, în acest context si mentiunile facute în Rapoartele pe anul 1997 (pag. 561), 1998 (pag. 66-67), 1999 (pag. 53) si 2001( pag. 64 ), ale Consiliului Concurentei, privind colaborarea cu Comitetul Roman al Distributiei

Reprezentantii CRD au fost desemnati ca Presedinti de Sedinte in Plen ale AIDA, incepand cu Simpozionul International de la Strasbourg din noiembrie 1996 si continuand cu : Bucuresti , mai 1998 ( cel de-al 24-lea Congres International) ; Malta, octombrie 1998 (cel de-al 30-lea Simpozion International) ; Paris, noiembrie 1999 (cel de-al 31-lea Simpozion International); Damasc (cel de-al 26-lea Congres International), Tunis, iunie 2002 (cel de-al 28-lea Congres International), Vilnius, in iunie 2004 (cel de-al 30-lea Congres International). In urma interventiilor sale pe parcursul lucrarilor si a diferitelor contributii stiintifice ale CRD, Presedintele C.R.D. a fost desemnat sa decerneze Trofeul de merchandising  la o serie de reuniuni A.I.D.A. :

UA-28318306-1