Cu scopul declarat de a veni in intampinarea consumatorului, Prof. Dr. A.V. Ciurea, Ing. F.V. Edu si Psiholog Rodica Edu ne lamuresc, cu intelepciune, in legatura cu “E-urile, mica enciclopedie pe intelesul tuturor” (Ed. Foton, Brasov, 2009)
Prof. Dr. Alexandru Vladimir Ciurea, Ing. Filip Vladimir Edu si Psiholog Rodica Edu ne ofera, in pretioasa lucrare “E-urile, mica enciclopedie pe intelesul tuturor” (Ed. Foton, Brasov, 2009), raspunsuri cu privire la cei peste 300 de aditivi permisi a fi utilizati in alimente (provenienta, doze admise, efecte eventuale asupra sanatatii in cazul depasirii dozelor admise, efecte sinergice ale diferitelor asocieri de substante). Ni se atrage atentia inca din “Cuvant inainte”: “Totul depinde de doza”.
Aceasta lucrare este apreciata intr-o incisiva “Prefata”, purtand semnatura Prof. Dr. Constantin Ionescu-Targoviste (Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice “N. C. Paulescu”), ca fiind “un util si necesar instrument de informare a publicului larg”. Iar dupa ce se incepe cu un semnificativ citat din Mark Twain (“Este mai intelept sa afli decat sa presupui”), incitand la o atenta parcurgere a cartii, pagina cu pagina, se incheie cu alese “Ganduri catre cititori, consumatori si producatori” transmise de Prof. Dr. N. Hancu (Membru Titular al Academiei de Stiinte Medicale, Presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie, Boli Metabolice), care ne explica de ce aceasta lucrare “apare ca extrem de utila pe fondul unei piete invadate de alimente procesate si hiperprocesate, mai mult sau mai putin etichetate corect cu continutul ingredientelor”, apreciind efortul autorilor ca fiind “demn de toata lauda”.
Alaturandu-ne acestor aprecieri, tinem sa atragem atentia ca aceasta lucrare vine in mod fericit dupa o suita de importante evenimente, dintre care amintim: Conferinta SANABUNA 2009 (Link; http://www.sanatateatv.ro/stiri-medicale/prof-dr-florin-popa-schimbarea-alimentatiei-unui-popor-este-mai-grea-decat-o-revolutie/; Link 2) si Primul Congres International al Securitatii Alimentare si al 32-lea Congres International al AIDA, organizat la Parma, Italia, 4-7 iunie 2006, de AIDA Bruxelles in colaborare cu Autoritatea de Securitate Alimentara a Uniunii Europene, Municipalitatea Parma, Camera de Comert din Parma, Universitatea din Parma si Industriile Alimentare Parmaneze; a se vedea Distribution d’Aujourd’hui, Septembre 2006, Link 3
Dupa cum tinem sa salutam si reintalnirea cu limba franceza (après le 56ème Congrès de l’Association Internationale des Economistes de Langues Française, Târgovişte, Link 4) cu ocazia desfasurarii la inceputul toamnei, a celui de-al 14-lea Curs Francofon de Neurochirurgie, organizat de Societatea de Neurochirurgie de Limba Franceza (“Le 14ème Cours Francophone de Neurochirurgie, organisé par la Societé de Neurochirurgie de Langue Francaise”), care va preceda prestigioasa Conferinta Nationala Anuala, cu Participare Internationala, a Societatii Romane de Neurochirurgie (Sibiu, 29 septembrie – 3 octombrie 2009, Hotel Continental Forum). Este meritul indiscutabil al Vicepresedintelui Federatiei Mondiale a Societatilor de Neurochirurgie (WFSN), Presedintele de Onoare al Societatii Romane de Neurochirurgie, Prof. Dr. A.V. Ciurea.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!