Dr. Valeriu Ioan-Franc a participat recent, la Geneva, la Evenimentul Internațional RACEF – Swiss UMEF
După cum este cunoscut (https://www.crd-aida.ro/2023/11/contributie-remarcabila-a-dr-valeriu-ioan-franc-la-sesiunile-academice-racef-si-ale-retelei-de-cercetare-barcelona-economics-network/), Prof. Dr. Valeriu Ioan-Franc este membru al Academiei Române şi al Academiei Regale de Ştiinţe Economice şi Financiare din Barcelona (RACEF) – INSTITUTUL SPANIEI, precum și al rețelei de cercetare Barcelona Economics Network (BEN). De asemenea, Domnia Sa este Director General Adjunct al Institutului Naţional de Cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu” (INCE), Director al Centrului de Informare şi Documentare Economică (CIDE, INCE), Membru al Consiliului Academic al Asociației Facultăților de Economie din România (AFER), precum şi Prim-Vicepreședinte al Comitetului Român al Distribuţiei.
Preşedintele RACEF – INSTITUTUL SPANIEI și al rețelei de cercetare Barcelona Economic Network (BEN), Prof. Dr. Jaime Gil Aluja (considerat părintele noii teorii a incertitudinii datorită dezvoltării logicilor multivalente în domeniul economic și al managementului), este şi Membru de onoare din străinătate al Academiei Române, Secţia de știinţe economice, juridice şi sociologie. Printre membrii RACEF se numără şi Laureaţi ai Premiului Nobel pentru Economie (https://racef-es.translate.goog/es/academicos/nobel?), precum: Joseph E. Stiglitz (2001), Finn E. Kydland (2004), Robert J. Aumann (2005), Eric Maskin (2007), Alvin E. Roth (2012) ş.a.
Dr. Valeriu Ioan-Franc a participat recent, la Geneva, la un semnificativ Eveniment Internațional, inclusiv la ceremonia de semnare a acordului de colaborare dintre RACEF şi SWISS UMEF University of Applied Sciences Institute (fondată la Geneva în 1984, prima instituție privată din Geneva acreditată de Consiliul Elvețian de Acreditare, fiind acreditată și recunoscută şi de ACBSP și IACBE pentru excelența sa academică – https://www.swiss-umef.ch/?) privind dezvoltarea unor activități comune, precum și programe de schimb științific și vizitele studenților. Acordul de colaborare este rezultatul Evenimentului Internațional RACEF – Swiss UMEF desfășurat în luna aprilie 2024.
Tema reuniunii de la Geneva, înscrisă în preocupările Şcolii de economie umanistă de la Barcelona, a fost viitorul economiilor și îngrijorările societăţii în căutarea echilibrului, astăzi tot mai fragil, între crestere și dezvoltare, între preocupările statelor și amenințările globale. De altfel, intervenţia prof. Valeriu Ioan-Franc a avut ca punct culminant semnalul de alarmă cu privire la mult clamata problemă a economiei de război. În fapt, a susținut cercetătorul nostru, o întoarcere la economia de comandă, deloc dătătoare de perspective democraţiei economice și sociale.
Comments are closed.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!